Bedrifter

Hardt arbeid gir resultater for Alexandra (18)

Hardt arbeid gir resultater for Alexandra (18)
16-10-2014 21:30 Ferd I familien Andresen er Alexandra den yngste. Men i hestesporten er 18-?ringen i ferd med ? bli den st?rste. N? dr?mmer den tredoble norgesmesteren om ? erobre verden. For flere ?r siden overf?rte Johan H. Andresen like store eierandeler i Ferd til d?trene. Stores?ster Katharina fylte 18 ?r i fjor. I sommer ble lilles?ster Alexandra G. Andresen myndig.

I familien Andresen er Alexandra den yngste. Men i hestesporten er 18-?ringen i ferd med ? bli den st?rste. N? dr?mmer den tredoble norgesmesteren om ? erobre verden.
For flere ?r siden overf?rte Johan H. Andresen like store eierandeler i Ferd til d?trene. Stores?ster Katharina fylte 18 ?r i fjor. I sommer ble lilles?ster Alexandra G. Andresen myndig.
F?ler ansvar
Den ferske 18-?ringen har reflektert mye over ansvaret som f?lger med ? forvalte verdiene, som familien Andresen har bygget opp gjennom generasjoner. Hun vet at hun er privilegert, men f?ler samtidig at hun m? leve opp til et visst forventningspress.
? Jeg f?ler et stort ansvar. P? en m?te tenker jeg at jeg ikke har gjort meg fortjent til dette, samtidig ?nsker jeg ? bidra til ? utvikle Ferd og gj?re det enda bedre. ? finne en m?te ? gi noe tilbake p? synes jeg er vanskelig, sier Alexandra.
? Hvilket forhold har du til penger?
? Det er en n?dvendighet, men ikke noe jeg har behov for ? bruke i overflod. Det koster penger ? drive med hest. Det at familien min har ressurser har gitt meg mange muligheter, spesielt innenfor ridning, fordi det krever mye kapital, sier hun.
Samtidig kan hun bli provosert n?r andre omtaler idretten hennes som en ?rikmannssport?, fordi det er ikke nok ha penger for ? lykkes.
? Det finnes mennesker som har kommet i verdenstoppen uten ? ha en rik familie. Samtidig har det selvsagt v?rt en stor fordel for meg ? ha en familie som st?tter meg p? alle m?ter, sier hun.
? Hvilket forhold har du til sparing?
? Jeg sparer egentlig hele tiden, det har jeg alltid gjort. Jeg sparer n?r jeg f?r ukel?nn og pengepremier jeg vinner p? stevner, eller hvis jeg f?r penger i gave til bursdagen. Det gj?r at jeg kan kj?pe meg noe jeg har veldig lyst p?, som en veske eller et par sko, uten ? m?tte sp?rre mamma eller pappa om penger.
Inspirert av moren
Interessen for hestesport har fulgt henne hele livet, helt siden mamma Kristin lot henne f? ri selv i en alder av tre ?r.
? Den gang hadde mamma hest p? Kongsg?rden, og jeg ble ofte med henne i stallen. Da jeg var tre-fire ?r gammel begynte jeg p? et kn?ttekurs. Da fikk jeg ri p? bittesm? shetlandsponnier, forteller 18-?ringen.
I dag er moren Kristin fast f?lge n?r Alexandra deltar p? internasjonale stevner. Moren har rollen som ?lastebilsj?f?r? og sammen suser de gjennom Europa, i en 12 meter lang lastebil med hester og en boenhet. I l?pet av de siste ?rene har Alexandra blant annet konkurrert i Finland, Frankrike, Nederland, Sveits og Italia.
? Jeg ville nok ikke ha startet med hest hvis det ikke hadde v?rt for mamma, sier 18-?ringen.
Solide resultater
Til daglig er Alexandra elev i 3. klasse ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) p? Bekkestua. Timeplanen tar hensyn til at elevene har mye egentrening, og derfor starter ikke skoledagen f?r klokken 11. Hver morgen trener hun sammen med hestene sine, Belamour (10 ?r ? ogs? kjent som Morris), og Don Massimo (9 ?r). Etter skoletid er det tid for egentrening. Da trener Alexandra styrke og kondisjon p? SATS.
De siste ?rene har hun ridd som Junior. N? skal hun opp en aldersgruppe og bli Young Rider, som omfatter alle mellom 18 og 21 ?r. Deretter blir hun U25, som er en internasjonal mellomkategori, f?r hun blir Senior som 25-?ring.
? Hvor finner du motivasjonen til ? jobbe s? hardt?
? Suksess motiverer meg veldig! Sm? hverdagsmomenter betyr ogs? mye for meg. ? f? til noe jeg har ?vd p? i m?nedsvis er helt ubeskrivelig. Dressurridning er som en dans mellom hest og rytter, hvor alt skal v?re i harmoni. N?r det funker er det helt fantastisk!
Dr?mmer om OL og VM
Langtidsm?let er klart: Etter ? ha fullf?rt videreg?ende, vil hun flytte til Tyskland og utdanne seg til berider. Da vil hun l?re ? utdanne hester, drive en stall og f? kunnskap om hvordan hun kan skape et levebr?d av lidenskapen sin. I tillegg er planen ? studere ?konomi.
? M?let mitt er ? delta i OL og VM, og gj?re det bra. I fremtiden er dr?mmen ? ha en stall, hvor jeg avler og utdanner egne hester, og det kommer folk fra hele verden for ? kj?pe dem. Jeg vil skape min egen bedrift!
? Kunne du tenke deg ? jobbe i Ferd?
? Jeg vet ikke n?r det skulle ha v?rt, for jeg har jo lagt opp planene for mange ?r fremover. Men det er faktisk mange som bruker hester til terapi for barn og unge med forskjellige utfordringer, selv om det er f? av dem som er sosiale entrepren?rer slik Ferd definerer dem. En mulighet er ? legge til rette for ridning for funksjonshemmede. En annen idé er ? bruke hester for ? hjelpe mennesker med psykiske problemer. Det ville v?rt fantastisk ? gi andre gode opplevelser og mestring ved ? gi dem samv?r med hester.
Les hele intervjuet med Alexandra i Ferdmagasinet 3/2014 her.

A to już wiesz?  Kjemper mot kortsvindel

Om Ferd

Ferd er et familieeid norsk industri- og finanskonsern. Selskapet ut?ver langsiktig, aktivt eierskap i sterke selskaper med internasjonalt potensial, og finansiell virksomhet gjennom investeringer i et bredt spekter av aktivaklasser. Ferd er eiet av Johan H. Andresen med familie. 0000

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy